Qui sommes nous ? / Who are we ?

Le Concours a été créé en 1996 par Pierre Guigui (Journaliste, auteur de 11 ouvrages). Ce dernier en est aujourd’hui le Directeur.
Il est parrainé par Marc Jolivet (Humoriste engagé dans la défense d’une agriculture respectueuse de l’environnement), Philippe Faure-Brac (Meilleur Sommelier du Monde, Président de la sommellerie française).

The Competition was created in 1996 by Pierre Guigui (Journalist, author of 11 books). The latter is today the Director there.
He is sponsored by Marc Jolivet (Humorist committed in the defense of an environment-friendly agriculture), Philippe Faure-Brac (Better Sommelier of the World, President of the French sommellerie).

Sa direction est assurée par un comité interprofessionnel composé de Christian Brocheton (Direction Régionale des Entreprises, de la Concurrence, de la Consommation du Travail et de l’Emploi), de Jean-Michel Deluc (Ancien Président des Sommeliers de Paris et d’Ile de France, Responsable Académie du Vin, Sommelier du Petit Ballon) et de Bruno Guarnieri (Caviste Le Décanteur).

His direction is assured by an interprofessional committee compound of Christian Brocheton (Regional Director of Companies, the Competition, the Consumption of the Work and the Employment), of Jean-Michel Deluc (Former president of the Sommelier of Paris and Ile-de-France, Person in charge Academy of the Wine, Sommelier of the Small Ball) and of Bruno Guarnieri (Wine merchant The Decanter).